10 TIPS VOOR DE PERFECTE TROUWREPORTAGE

 

In de ruim vijfentwintig jaar dat ik trouwreportages maak heb ik veel bruiloften mogen meemaken. Graag geef ik aanstaande bruidsparen een aantal tips om hun bruiloft en daarmee ook hun trouwreportage tot in detail onvergetelijk te maken. De belangrijkste voorwaarde voor een perfecte  bruidsreportage is natuurlijk de keuze voor de fotograaf. Kies voor iemand die zijn of haar vak verstaat. Zie hiervoor ook mijn blog : Negen tips om jouw bruidsfotograaf uit te zoeken.

Als aan deze voorwaarde voldaan is volgen hier tien tips voor de perfecte trouwreportage:

1. De allerbelangrijkste tip die ik kan geven is: zorg voor een ceremoniemeester. Aan de voorbereiding van je trouwdag besteed je heel veel tijd. Je bent maanden bezig om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Op je trouwdag moet je kunnen genieten. Dus zorg ervoor dat je een geschikt persoon (of twee) vraagt of hij/zij ervoor wil zorgen dat jullie dag verloopt zoals jullie je dat voorgesteld hebben. Denk daarbij aan iemand die het fijn vindt om dingen te regelen en niet bang is om initiatief te nemen. Een goede ceremoniemeester zorgt dat jullie dag vlekkeloos verloopt en dat eventuele probleempjes opgelost worden zonder dat jullie het in de gaten hebben. Als je gebruik maakt van een weddingplanner kan het zijn dat zij die taak op zich neemt.

2. Neem bij het kiezen van je trouwjurk iemand mee die je vertrouwd maar die ook kritisch durft te zijn. Trouwjurken zijn er in veel soorten en maten. En voor iedere bruid is er een jurk die een prinses van je maakt. Maar niet iedere trouwjurk is geschikt voor iedereen. En niet altijd is de jurk die jij het mooiste vindt ook de mooiste jurk voor jou. Daarom is een vriendin of zus die je durft te vertellen wat jou wel staat maar vooral ook wat niet, van onschatbare waarde.

3. Koop de jurk vóór het pak van de bruidegom. Op die manier kan, indien nodig, in de details rekening gehouden worden met de keuze van de bruid. Als je je jurk geheim wilt houden voor je aanstaande moet je wel even goed nadenken over hoe je dit gaat aanpakken.

4. Zorg dat de kamers waar je je bruidsjurk en pak aantrekt opgeruimd zijn. Veel bruidsparen gaan de nacht voor hun huwelijk naar hun ouders. Vaak slapen ze dan op hun oude kamer die inmiddels dienst doet als opslag en/of logeerkamer. Het gevolg is dat er veel spullen kunnen staan die rommelig overkomen op de foto. Zorg dat dit opgeruimd is, of kies voor het aankleden voor een ruimte die makkelijk op te ruimen is. Dit geldt natuurlijk ook voor je eigen huis of een hotelkamer indien van toepassing.  Zorg ook dat er geen losse tassen en rommeltjes liggen die je zelf heb meegebracht. Hang je jurk en/of pak alvast op een hanger uit en leg de rest van je outfit alvast op je opgemaakte bed.

5. Opruimen geldt ook voor de gang (als de bruidegom aanbelt) en de kapstok. Laat je ceremoniemeester in de gaten houden dat ook jullie gasten geen zaken laten slingeren.

6. Zorg ervoor dat je voldoende eet voordat je aan de dag begint en als de planning daarom vraagt, je ook tussentijds iets kunt eten en drinken. Op die manier zorg je ervoor dat de champagne bij de toast, of dat eerste wijntje of pilsje niet meteen naar je hoofd stijgt. (Het is een lange dag). Denk ook aan de fotograaf en de videograaf 🙂 !

7. Denk aan de parkeergelegenheid voor je trouwauto, maar ook voor de auto van de fotograaf en de videomaker. Vaak komen zij net als jullie, pas na de gasten op de locatie(‘s). Als zij hun auto’s ver weg moeten parkeren dan kan het zijn dat ze niet op tijd zijn om alle belangrijke momenten vast te leggen.

8. Als er sprake is van bruidskinderen dan regel iemand die er speciaal voor hen is. Tijdens de fotoshoot is het heel leuk en belangrijk dat ook de bruidskinderen op de foto gaan. Op de momenten dat de bruidskinderen niet op de foto gaan, of als ze er genoeg van hebben, dan is het fijn als er iemand aanwezig is die voor ze kan zorgen, ze bezig kan houden en die ze zo nodig mee kan nemen naar een plaats waar ze weer zichzelf kunnen zijn. Dit zorgt ervoor dat jullie zorgeloos kunnen genieten van elk moment.

9. Op je trouwdag loop je op nieuwe schoenen. Natuurlijk loop je ze even in. Bruidegom, als je gladde zolen hebt haal er dan even een schuurpapiertje overheen (en de stickers van de onderkant). De bruid loopt vaak op schoenen die er vooral op gericht zijn om mooi te zijn. Als je die dag veel moet lopen kan het makkelijk zijn om op de momenten die niet officieel zijn en er niet gefotografeerd wordt, een paar makkelijke schoenen bij je te hebben. Als het koud is is een stola ook ideaal voor dit soort momenten.

10. Vaak krijg ik te horen dat bruidsparen een beetje opzien tegen het maken van foto’s,  omdat het bruidspaar (vaak de bruidegom) zich niet fotogeniek vindt. Mijn ervaring is dat het die dag geen enkele moeite kost om samen te stralen. Jullie trouwdag is júllie speciale dag. Jullie liefde wordt gevierd! Wees jezelf geniet, en die prachtige foto’s komen vanzelf.

 

 

Dit waren mijn 10 tips voor de perfecte trouwreportage.

Bekijk ons aanbod

Natuurlijk zouden we het fijn vinden als je onze bruidreportages wilt bekijken een eerste indruk vind je op de pagina achter de klik.

Op zoek naar mooie cadeaux?

Werk je met een cadeaulijst dan is het beslist de moeite waard om even op de site van Coenen Helmond te kijken.

Exclusieve Herenmode

Een echt bijzonder pak voor de bruidegom, kijk eens bij Rob Haver Herenmode.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.